Wortelsoep met Beemster Brandnetel


Bereiding

Smelt de boter in een steelpan en smoor de sjalot en wortel afgedekt in 5 minuten zachtjes gaar. Voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en kook de soep nog 10 minuten heel zachtjes door. 
Pureer het geheel met een staafmixer tot een lichtgebonden soep. Breng de soep op smaak met peper en zout en eventueel wat citroensap. 
Snijd de kaas in piepkleine blokjes en meng ze met de koriander. Schenk de wortelsoep in kleine rechte glaasjes en schep de kaas bovenop. Serveer direct. 

TIP Vervang de Beemster Brandnetel door Jong Belegen Beemster Komijn. In de zomer is deze wortelsoep heel verfrissend. Laat de soep afkoelen en dan in de koelkast in 1-2 uur door  en door koud worden. 


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
30 min
Aantal personen
6 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 6 personen)
  • Ingrediënten 100 g Beemster Brandnetel
  • 1 eetlepel boter
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 200 g wortel, geraspt
  • 300 ml kippenbouillon
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • citroensap
  • 1 eetlepel verse koriander, fijngehakt

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden