Witlofsalade met avocado en Oude Beemster


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd lange repen van 2 cm dik van de ciabatta en halveer deze in lengte. Kwast de snijvlakken hiervan in met olijfolie. Leg de repen ciabatta vervolgens op het ovenrooster en bak deze in 8 à 10 minuten goudbruin en knapperig.

Haal de witlofblaadjes los, laat de kleine blaadjes heel en halveer de grote in de lengte. Halveer ook de avocado, wip de pit eruit en neem de vruchthelften uit de schil. Snijd deze vervolgens in de lengte in plakjes. Doe hetzelfde met de peer. Pers de citroen uit in een kommetje. Schep de helft van het sap om met de gesneden avocado en peer. Verdeel deze groente en fruit over 2 borden. Breek (met een Parmezaanmes) de Oude Beemster in ruwe repen en verdeel ze tussen de groenten.

Finishing touch
Meng het overige citroensap, 2 eetlepels olijfolie met basilicum, honing en yoghurt. Klop dit geheel tot een dressing. Druppel dit vervolgens over de salade en bestrooi het geheel met zout en citruspeper. Serveer de ciabattatoast erbij.


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
15 min
Aantal personen
2 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 2 personen)
  • 1 voorgebakken walnootciabatta
  • olijfolie met basilicum
  • 2 stuikjes witlof
  • 1 avocado
  • 1 handpeer
  • 1 citroen
  • ca. 30 gram rucola
  • 150 gram Oude Beemster
  • zeezout, citruspeper
  • 1 theelepel honing
  • 1 dl volle yoghurt

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden