Verse vijgen met Belegen Beemster en notenbrood


Bereiding

Kruis de vijgen aan de bovenkant diagonaal in en druk ze iets open. Verdeel de kaas erover. 
Rooster de sneetjes notenbrood licht. Bestrijk ze met de honing. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Zet de vijgen even onder een hete ovengrill zodat 
de kaas licht smelt. Serveer ze op het notenbrood en strooi de pijnboom-pitten eromheen. 

Tip
In plaats van Jong Belegen Beemster is Belegen Beemster of Beemster Knoflook ook heel lekker. 
Vervang notenbrood eens door roggebrood of rozijnenbrood. 


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
25 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 100 g Jong Belegen Beemster, in reepjes of grof geraspt
  • 4 verse vijgen
  • 4 sneetjes notenbrood
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden