Tompouce met Belegen Beemster, druiven en honing


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Halveer de plakjes bladerdeeg. 
Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de deegplakjes met eigeel. Bak ze in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin. Laat de deegplakjes afkoelen. 
Snijd het bladerdeeg dan horizontaal door. Leg op de onderste plak de druiven en verdeel daarover de plakken kaas. Sprenkel er honing over. 
Zet de belegde plakjes nog even op het bakpapier 3-5 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Leg het bovenste deel van het bladerdeeg erop en laat dit nog even 1-2 minuten warm worden. 

Tip
Belegen Beemster Komijn is ook heel lekker bij de tompouce. 
Vervang de druiven eens door gewelde abrikozen of zwarte pruimen, zonder pit. 


Menugang
nagerechten
Bereidingstijd
35 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 100 g Belegen Beemster, in plakken
  • 2 plakken diepvries bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 g witte druiven, zonder pit
  • 2 eetlepels honing

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden