Tomaten met Belegen Beemster, tonijn en olijven


Bereiding

Snijd aan de bovenzijde kapjes van de tomaten. Hol de tomaten uit met een spitse lepel en bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout. Zet ze omgekeerd apart. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de Belegen Beemster. Verdeel de tonijn in kleine stukjes. 
Meng deze met de olijven, het sjalotje, de kappertjes, tijm, mayonaise en de helft van de kaas tot een fijn mengsel. 
Schep deze vulling in de tomaten. 
Zet de tomaten naast elkaar in een ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover. Zet de tomaten ca. 15 minuten in het midden van de oven. 

Tip
Vervang Belegen Beemster door Beemster 30+,Beemster Knoflook of Beemster Brandnetel. 
Neem in plaats van tonijn zalm en garneer de vulling eens met een cocktailgarnaal. 


Menugang
voorgerecht
Bereidingstijd
35 min
Aantal personen
10 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 10 personen)
  • 100 g Belegen Beemster
  • 10 cocktailtomaten
  • zout
  • 1 blikje tonijn op olie (ca. 200 g), uitgelekt
  • 8 olijven zonder pit, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1/2 eetlepel verse tijm, gehakt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • versgemalen (zwarte) peper

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden