Tomaat-courgettestapeltjes met Beemster Graskaas


Bereiding

Boen de citroen schoon en rasp de schil dun, alleen het geel, af. Pluk de rozemarijnnaalden af en hak ze fijn. Hak de knoflookteen fijn. Meng 1 eetlepel citroenrasp met rozemarijn, knoflook, olijfolie en een flinke draai zwarte peper. Snijd de tomaten horizontaal in 5-6 plakken. Snijd de courgette in 16 dikke plakjes. Schep de groenten om met de kruidenolie en marineer ze 30 minuten. Snijd de (koude) Beemster Graskaas in 8 dikke plakjes en halveer ze diagonaal. Leg de courgette plakken op een fijnmazig rooster (of gebruik een barbecueklem) en rooster ze aan beide kanten 3 minuten. Doe hetzelfde met de tomaatplakken, maar rooster deze 1 minuut aan elke kant. Maak stapeltjes van afwisselend tomaatplakken, courgetteplakken en Beemster Graskaasplakken en serveer ze direct. 

Geef er stokbrood bij. 


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
25 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 1 citroen
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie vierge
  • Zwarte peper
  • 6 grote vleestomaten of ‘coeur du boeuf’-tomaten
  • 1 dikke courgette
  • Stukje Beemster Graskaas, koelkastkoud
  • sla

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden