Salade van Beemster Royaal in witlofblaadje (12 stuks)


Bereiding

Snijd de sneetjes brood in dobbelsteentjes, schep ze om met gedroogde kruiden, knoflook uit de pers en olijfolie en bak ze in een koekenpan al omscheppend goudbruin. Haal van de witlofstruikjes 12 mooie en grote blaadjes los en snijd 1 struikje in flinterdunne reepjes (bewaar de rest voor een ander gerecht). Snijd de Beemster Royaal en de kipfilet in 4-5 mm grote blokjes. Snijd van de citroen 3 plakjes af en snijd deze elk in vieren. Pers 1 eetlepel citroensap uit en roer dit door de dressing. Meng de dressing met croutons, kaas, gerookte kipfilet en kappertjes. Vul de witlofblaadjes met een plukje gesneden witlof en verdeel de kaassalade erover. Leg op elk een stukje citroen en een ansjovisrolletje.


Menugang
lunchgerecht
Bereidingstijd
25 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 2 sneetjes witbrood
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 2-3 struikjes witlof
  • 75 gram (stukje) Beemster Royaal
  • 75 gram (stukje) gerookte kipfilet
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels Caesar dressing
  • 1-2 blikjes ansjovisrolletjes gevuld met kappertje

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden