Risotto met Oude Beemster en paddenstoelen


Bereiding

Snijd de ui en de prei fijn en rasp de Oude Beemster. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze vervolgens in stukjes. 

Verhit de olijfolie en een halve eetlepel boter in een pan en fruit hierin de prei en ui. Voeg de rijst toe en blijf roeren met een houten lepel totdat de rijst heet is en de korrels glanzen. Giet hier de wijn bij en blijf roeren tot vrijwel alle wijn geabsorbeerd is. Voeg een flinke scheut, maar niet alle, bouillon toe en roer terwijl het vocht door de rijst wordt opgenomen. Voeg steeds een volgende scheut bouillon toe als de vorige hoeveelheid helemaal opgenomen is, tot de rijst gaar is na circa 20 minuten. Roer na 15 minuten de paddenstoelen, truffelolie en paprika door de rijst. Roer na 20 minuten, als de risotto net gaar is, de kaas en de rest van de boter erdoor. Laat nu de risotto nog even staan met de deksel op de pan, zo kan de kaas smelten.


Menugang
hoofdgerecht
Bereidingstijd
35 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 400 g risottorijst
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 tot 1,5 l groentenbouillon
  • 2dl droge witte wijn
  • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
  • 1 1/2 eetl. boter
  • 200 g Oude Beemster
  • 1 rode paprika
  • truffelolie

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden