Quiche van bospaddenstoelen met Belegen Beemster


Bereiding

Dit gerecht is gemaakt door Harrit Tolsma, Chefkok in restaurant Abbý's in Alkmaar.


Neem veel mooie bospaddestoelen van diverse soorten, maak ze schoon en snijd in stukjes. Bak ze tot ze bijna gaar zijn met peper en zout en doe ze in een vergiet zodat overtollig vocht verdwijnt. 

Bekleed een ovenschaal met bladerdeeg of blind gebakken taartdeeg. 

Paddestoelen er op, en dan een mengsel van room, eieren, knoflook, bladselderij, truffelpasta , en natuurlijk de Beemster kaas! Er kan geraspte belegen Beemster en of wat Parmezaanse kaas in het mengesel gedaan worden.  

Afmaken met belegen Beemsters. 
Afhankelijk van de hoogte, een uurtje bakken op 155-160 graden. 


Menugang
voorgerecht
Bereidingstijd
45 min
Aantal personen
6 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 6 personen)
  • 500 gram bospaddestoelen
  • peper en zout
  • bladerdeeg
  • room
  • eieren
  • bladselderij
  • truffelpasta
  • Beemster Belegen

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden