Proeverij van Beemster met ananassalsa en vijgenchutney


Bereiding

Haal de kaas 1 uur voor gebruik uit de koelkast. Leg de diverse kaassoorten op een kaasplank of kaasplateau. 
Meng de ingrediënten voor de ananas-salsa en zet deze erbij. Schil voor de vijgenchutney de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit. 
Verwarm de sinaasappel, vijgen en port zachtjes 3 minuten. Voeg daarna de noten toe. Serveer de kaas met de salsa en de chutney met notenbrood en roggebrood. 

Tip
Maak eens een dadeltapenade voor bij deze kaasproeverij. Meng daarvoor 50 g dadels zonder pit, gehakt, met 100 g grof geraspte Oude Beemster of Beemster XO® en 1 theelepel balsamicoazijn. 


Menugang
nagerechten
Bereidingstijd
25 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 200 g Belegen Beemster, in blokjes
  • 100 g Beemster XO®, in puntjes
  • 100 Belegen Beemster Komijn
  • stukje Beemster Knoflook, Mosterd, Brandnetel of Wasabi
  • VOOR DE ANANASSALSA
  • 100 g (verse) ananas, in kleine stukjes
  • 3 eetlepels gemberjam
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels gehakte munt
  • VOOR DE VIJGENCHUTNEY
  • 1 sinaasappel
  • 4 verse of gedroogde vijgen, in blokjes
  • 3 eetlepels rode port of sinaasappellikeur
  • 1 eetlepel amandelen of hazelnoten, gehakt

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden