Pizza 'primavera' met tomaatsalade met Beemster 30+ Oud


Bereiding

Meng witbroodmix, karnemelk en olijfolie in een kom en kneed het geheel tot een soepel en elastisch deeg. Dek vervolgens de kom af met aluminiumfolie en laat het deeg 15 minuten rijzen. Rasp ondertussen 150 gram Beemster 30+ Oud en schaaf 50 gram tot flinters. 

Verwarm de oven voor op 240°C. 

Deel het deeg in 2 stukken en rol elk uit tot een ronde lap. Leg beide op een bakplaat. Bestrijk de pizzabodems met knoflookpuree en olijfolie. Strooi de geraspte kaas hierover en maal peper, zout en nootmuskaat over het geheel. Schuif vervolgens de bakplaat in de oven en bak de pizza’s in 8 à 10 minuten goudbruin. 

Finishing touch 
Snijd een deel van de kerstomaten doormidden en het overige deel in vieren. Meng deze met de spinazie, basilicum en flinters Beemster 30+ Oud. Pizza’s al goudbruin? Neem deze dan uit de oven, verdeel de salade hierover en serveer direct.


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
30 min
Aantal personen
2 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 2 personen)
  • 300 gram mix voor witbrood
  • 2 dl karnemelk
  • olijfolie
  • zout
  • 200 gram Beemster 30+ Oud
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • zwarte peper, nootmuskaat
  • 1 doosje kerstomaten
  • 50 gram bladspinazie, uitgezocht
  • 1 bosje basilicum, blaadjes geplukt

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden