Pizza Bianca met Beemster 30+ Belegen


Bereiding

Boen de aardappels schoon. Laat de schil eromheen en kook ze in weinig water in 20 minuten gaar. Laat de aardappels hierna afkoelen en pel de schil eraf. Snijd deze vervolgens in plakjes. Pluk de rozemarijnblaadjes van 1 takje, hak de knoflook fijn en meng dit met de aardappelplakjes. Rasp de Beemster 30+  grof. 

Bodem 
Meng witbroodmix, karnemelk en olijfolie in een kom en kneed het geheel tot een soepel en elastisch deeg. Dek vervolgens de kom af met aluminiumfolie en laat het deeg 15 minuten rijzen. Kneed het hierna weer door en vorm er 2 bollen van. Bestuif een houten plank met bloem. Rol hierop 1 deegbol uit tot een dunne ronde lap. Leg deze deeglap op een (speciale pizza-) bakplaat. 

Verwarm de oven op de hoogste stand (225 – 240°C). 

Beleg 
Bestrijk de deeglap met 2 eetlepels demi crème fraîche en verdeel hierover de helft van de gekruide aardappelplakjes. Strooi als laatst de helft van de geraspte Beemster 30+ Belegen. Bak de pizza op de bodem van de oven in 8 à 10 minuten goudbruin en gaar. 
Maak de tweede pizza op dezelfde wijze. 

Finishing Touch 
Strooi de rozemarijnblaadjes van het overige takje over de pizza’s en serveer deze warm. De pizza’s zijn ook heerlijk bij een picknick. Laat de pizza’s in dit geval afkoelen, snijd deze in puntjes en verpak het geheel in aluminiumfolie.


Menugang
hoofdgerecht
Bereidingstijd
45 min
Aantal personen
2 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 2 personen)
  • 3 middelgrote aardappels
  • 1 teen knoflook
  • 2 takje verse rozemarijn
  • 150 gram Beemster 30+ Belegen
  • 300 gram witbroodmix
  • 200 ml karnemelk, kamertemperatuur
  • 3 eetlepels olijfolie
  • bloem
  • 4 eetlepels demi crème fraîche

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden