Pastasalade met peultjes en Belegen Beemster


Bereiding

Een lekkere frisse pastasalade met verse peultjes, rode pepers en pittige kaas! Breng in een pan 1½ tot 2 liter water aan de kook. Strooi de pasta in een pan en schenk hier het kokende water overheen. Roer om en breng het water opnieuw aan de kook, tot de pasta beetgaar is. Haal de peultjes af en voeg deze de laatste 5 minuten toe aan de pasta. Stort de pasta en peultjes in een vergiet en spoel deze met water koud. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Schud af en toe om. Laat het schaafsel vervolgens afkoelen op een stukje keukenpapier. Halveer het pepertje en verwijder zaadlijsten en zaad. Snijd van een helft het vruchtvlees in dunne reepjes. Stapel de basilicumblaadjes op en snijd ook deze in reepjes. Snijd de Beemster Belegen in dikke repen. Meng voor de finishing touch de Caesar Dressing door de pasta met peultjes. Schep nu als laatst amandelschaafsel, peper, basilicum en Belegen Beemster erdoor. Heerlijk als maaltijdsalade of als buffetgerecht op een feestje.


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
25 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 300 gram pasta (penne)
  • 300 gram peultjes
  • ca. 50 gram amandelschaafsel
  • 1 rode peper
  • 12 basilicumblaadjes
  • 200 gram Beemster Belegen
  • 1 dl Caesar Dressing

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden