Pastasalade met kerstomaat, kip en kaaskrullen


Bereiding

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet deze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de kipfilet 12-15 minuten. 
Voeg de hazelnoten de laatste 2 minuten toe. 
Snijd de rucola eventueel iets kleiner. 
Meng de ingrediënten voor de dressing. 
Schep de kip met de noten, de rucola en tomaten door de pasta. Meng de dressing erdoor en serveer het gerecht met de kaaskrullen erop. 

Tip 
Vervang Beemster 30+ Oud door Extra Oude Beemster of Beemster XO®. Neem in plaats van rucola eens rode sla. 


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
35 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 150 g Beemster 30+ Oud, in krullen geschaafd
  • 250 g pasta (penne)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 g kipfilet, in blokjes of reepjes
  • 75 g blanke hazelnoten, grofgehakt
  • 75 g rucola
  • 1 bakje kerstomaten, gehalveerd
  • VOOR DE DRESSING
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels notenolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • versgemalen (zwarte) peper
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 teentje knoflook, geperst

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden