Paprikasoufflétje met Beemster


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. 
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en paprika in 4-6 minuten zachtjes gaar, laat eventueel het vocht verdampen. 
Pureer het mengsel in de keukenmachine en meng de eidooiers en 100 g kaas erdoor. Klop in een kom de eiwitten stijf en spatel het paprikamengsel er luchtig door. 
Voeg peper en zout naar smaak toe. 
Vet de soufflébakjes in en schep het paprika-kaasmengsel erin. Strooi de rest van de kaas erover. 
Zet de soufflébakjes op de bakplaat en bak ze in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Zet de soufflébakjes op borden en serveer direct. 

Tip
Maak deze soufflétjes eens met Extra Belegen Beemster, Beemster Komijn, Oude Beemster of Beemster Knoflook. 


Menugang
voorgerecht
Bereidingstijd
35 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 200 g Extra Belegen Beemster
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 rode paprika’s, in blokjes
  • 2 eieren, gesplitst
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • olie om in te vetten

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden