Paddenstoelensalade met Beemster en sherry-honingdressing


Bereiding

Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paddenstoelen met tijm en peper. Verdeel sla over 4 diepe borden of een schaal. 
Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de paddenstoelen met de ui en kaas op de sla en giet de dressing erover. Lekker met grof bruinbrood of ciabattabrood. 

Tip 
Neem in plaats van Beemster Brandnetel, Beemster Mosterd of Beemster Knoflook. Voeg eens witte druiven of walnoten aan de salade toe. 

Beschrijving 
Heerlijke salade voor de lunch of zelfs de picknick 


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
25 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 200 g Beemster Brandnetel, in smalle reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 g diverse paddenstoelen (champignons, oesterzwammen, shiitake), in plakjes
  • 1 eetlepel verse tijm, gehakt
  • versgemalen peper
  • 1 krop eikenbladsla
  • 1 rode ui, in smalle ringen
  • VOOR DE DRESSING
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sherry
  • 1 eetlepel honing

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden