Nuggets van Beemster Komijn met mango salsa


Bereiding

Salsa 
Halveer de rode peper, verwijder zaad en lijsten en snipper vervolgens het vruchtvlees. Snipper de ui en halveer de mango langs beide platte zijden van de pit. Snijd van de mango het vruchtvlees in de schil in vierkantjes. Let op: Snijd niet door de schil. Duw nu de mangoschil naar binnen, zodat de vruchtblokjes vrij komen en snijd deze uit de schil. Snijd de komkommer in blokjes. Boen de limoen schoon, rasp de schil (alleen het groen) af en pers de vrucht uit. Meng het geheel en hak dit nog fijner met de staafmixer of in de keukenmachine met messen. Bewaar de salsa minstens 30 minuten (tot 2 dagen) in de koelkast. 

Verwarm de frituurolie voor op 180°C. 

Nuggets 
Snijd de Beemster Komijn in 2 cm dikke plakken en snijd deze plakken vervolgens in driehoekjes. Strooi in een kom een laagje bloem, klop in een tweede kom het ei los met de room en strooi in een derde kom het paneermeel. Wentel de kaasdriehoekjes door de bloem, haal ze door het ei en wentel ze als laatst door het paneermeel. Leg deze nu op een houten snijplank en laat dit 10 minuten in de koelkast opstijven. 

Finishing touch 
Frituur 6 tot 8 Beemster kaasnuggets tegelijk in 3 à 4 minuten goudbruin. Wip deze een keer om. Neem met een frituurschep de nuggets uit de olie en laat deze op keukenpapier uitlekken. Frituur de overige nuggets op dezelfde wijze. 

Serveer in porties van 6 à 8 de Beemster kaasnuggets warm met de salsa dipsaus. 


Menugang
snacks en borrelhapjes
Bereidingstijd
45 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten

  • Ingrediënten
     (op basis van 4 personen)
  • 1 rode peper
  • 1 (kleine) zoete ui
  • 1 rijpe mango
  • 1/4 komkommer
  • 1 limoen
  • 10 gram verse koriander
  • 500 gram Beemster Komijn
  • bloem
  • 1 ei
  • 1 eetlepel slagroom
  • 75 gram paneermeel
  • frituurolie

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden