Mosseltjes met Oude Beemster uit de oven


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Ontvel de tomaten door het velletje kruislings in te snijden en even in kokend water onder te dompellen. Verwijder de pitjes en snijd de tomaten daarna in kleine blokjes. 
Maak van de roomboter, peterselie, bieslook en knoflook een kruidenboter. Hak de kruiden fijn en pers de knoflook uit. Roer alles door elkaar. 
Neem vier ovenschaaltjes (b.v. een stenen tapas schaaltje) en verdeel op de bodem de gehakte tomaten. Verdeel dan de gekookte mosseltjes, daarna een flinke lik kruidenboter en dek het geheel af met de geraspte Oude Beemster kaas. Zet de schaaltjes 6 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten. 

Serveer met stokbrood, eet smakelijk. 


Menugang
voorgerecht
Bereidingstijd
30 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 6 stevige tomaten
  • 100 gram roomboter
  • 2 tenen knoflook
  • Handje gehakte peterselie
  • Handje gehakte biesloook
  • 200 gram oude Beemster geraspt
  • 400 gram gekookte mosseltjes uit de dop (zelf gekookt of uit een potje, maar geen zure)

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden