Lamsrack met Beemster Oud


Bereidingswijze

1. Laat de lamsracks kort voor gebruik op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200°C. Maal in een keukenmachine het witbrood (zonder korst) tot broodkruim.Roer in een kom 75 gram zachte boter, knoflook, peterselie, pijnboompitten, broodkruim en oude  kaas door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

2. Dep de lamsracks met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met versgemalen peper. Verwarm de overige boter in een koekenpan en bak hierin de lamsracks in ongeveer 3-5 minuten rondom goudbruin.

3. Neem de lamsracks uit de pan en bedek het vlees met het Beemster kaasmengsel en druk dit goed aan.

4. Laat de lamsracks in een braadslede midden in de voorverwarmde oven in ongeveer 12-15 minuten mooi rosé garen.


Menugang
hoofdgerecht
Bereidingstijd
30 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten

 

2 lamsracks (á 7 koteletjes)

125 g boter (op kamertemperatuur)

30 g broodkruim

2 teentjes knoflook (geperst)

3 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt)

50 g  oude kaas(vers geraspt)

1 eetlepel pijnboompitten (grof gehakt)

Peper en zout


Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden