Kabeljauwhaasje uit de oven


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Meng het limoensap met de olijfolie en de tijm tot een marinade. Leg de kabeljauw ± 2 uur in de marinade. 

Snij de groenten goed fijn, en smoor ze met olijfolie in een koekenpan. 

Laat de kabeljauw zachtjes licht kleuren in een hete koekenpan. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de vis op de plaat. 

Bedek de kabeljauw eerst met de gesmoorde groente en leg 
daarna de plakken Beemster XO® eroverheen. 
Laat de vis + 15 minuten garen in de oven op 200 graden. 

Doe de zongedroogde tomaten met de basilicum in de blender. 

Kook de verse pasta beetgaar en roer de tomatensaus uit de blender er doorheen. 

Serveer de kabeljauw op een bedje van pasta en garneer het gerecht met wat basilicum blaadjes en hele zongedroogde tomaatjes. 


Menugang
hoofdgerecht
Bereidingstijd
40 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 4 x kabeljauwhaas van 180 gram
  • Sap & schil van een limoen
  • 2 takjes geritste tijm
  • 10 cc olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • 1 kleine Aubergine
  • 12 zwarten olijven
  • 200 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1 bosje basilicum
  • 4 stevige plakken Beemsterkaas XO®
  • 500 gram verse tagliatelle

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden