Kaassoep met Beemster XO®


Bereiding

Soep 
Klop de eieren met room los en meng hier de Beemster XO®-, ham en bieslook door. Breng de bouillon aan de kook. Giet deze onder voortdurend roeren bij het eimengsel, maar laat het niet koken. Voeg de jenever toe en breng naar wens op smaak met peper en zout. 

Finishing touch 
Schenk de kaassoep in soepkommen of diepe borden en strooi hier als garnering nog wat geraspte Beemster XO®- overheen. 


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
25 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 1 liter bouillon
  • 4 eieren
  • 1 deciliter room
  • 125 gram Beemster XO®
  • 50 gram ham (fijngesneden)
  • bieslook (fijngeknipt)
  • borrelglas jenever

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden