Kaasbrood met walnotenpesto


Bereiding

Maak een brooddeeg van de broodmix, kerriepoeder, boter en water volgens de aanwijzing op de verpakking. Rasp de kaas. Kneed de kaas erdoor en laat het deeg 20-30 minuten rijzen. Rol het deeg iets uit op een met bloem bestoven werkblad tot een rechthoek van ca. 1 cm dik. Bestrooi de deeglap met de hamreepjes en vouw het deeg dubbel of rol het op. Druk de deegranden stevig op elkaar. Leg het brooddeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Stuif er nog een beetje bloem over en laat het nog 30 minuten rijzen. Bak het brood in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Pureer intussen voor de walnotenpesto alle ingrediënten behalve de olie grof en voeg al kloppend in een dun straaltje de olie toe tot de pesto de gewenste dikte heeft. Serveer het brood warm met de pesto. 

Tip
Vervang de Belegen Beemster of Jong Belegen Beemster eens door Belegen Beemster Komijn of Beemster Mosterd. 
Neem in plaats van rauwe ham reepjes salami. 


Menugang
voorgerecht
Bereidingstijd
60 min
Aantal personen
8 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 8 personen)
  • 200 g Belegen of Jong Belegen Beemster
  • 1 pak wit- of bruinbroodmix
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 25 g boter
  • 300 ml lauw water
  • bloem om te bestuiven
  • 200 g rauwe ham, in smalle reepjes
  • VOOR DE WALNOTENPESTO
  • 100 g gepelde walnoten, grof gehakt
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 12 basilicumblaadjes
  • mespunt (zee) zout
  • versgemalen (zwarte) peper
  • ca. 100 ml notenolie of olijfolie

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden