Hollands kaasplateau met wentelteefjes en bramenjam


Bereiding

3-4 uur voor het serveren: 
Snijd elk van de stukken kaas in mooie puntjes en bewaar ze per soort in een plastic zakje op een donker, koel plekje (maar niet meer in de koelkast). 

Snijd de sneetjes brood in driehoeken van ca. 5 cm. Splits het ei en klop de dooier los met de melk en het citroenrasp. Leg de sneetjes brood hierin te weken, zodat het vocht wordt opgenomen. 
Schep de jam in een schaaltje en zet er een lepeltje in. 

15 minuten voor het serveren: 
Verhit in een vlakke koekenpan de roomboter. Leg de geweekte stukjes brood in de koekenpan en bak ze aan beide kanten knapperig. Leg ze op een schaal. 
Schik de stukjes kaas op een plateau en zet de jam erbij. 

Zet het plateau met kaas en het schaaltje met wentelteefjes op tafel. Ieder neemt naar smaak kaas, wentelteefjes en een lepeltje jam. 

Wijntip 
Rode late bottled vintage Port, bijvoorbeeld de LBV 2005 van Dow’s. 


Menugang
voorgerecht
Bereidingstijd
15 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • Ca. 300 gram Beemster XO®
  • Ca. 300 gram Hollandse blauwaderkaas (Bastiaanse Blauw of DelftsBlauw)
  • Ca. 300 gram TerraCotta bunkerkaas
  • 6 dikke sneetjes notenbrood of mueslibrood
  • 1 klein ei
  • 200 ml volle melk
  • 1 el citroenrasp
  • 50 gram roomboter
  • Ca. 200 gram vlierbessen-bramen (moestuinjam van Heerlijkheid Marienwaerdt)

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden