Gevulde minipaprika's met ragout van Extra Belegen Beemster


Bereiding

Paprikaatjes 
Leg de paprikaatjes stabiel neer. Snijd uit de bovenkant van de paprikaatjes een kapje weg en verwijder vervolgens zaad en lijsten. Breng 1 liter water aan de kook en los hierin de bouillontabletten op. Kook de paprikaatjes 3 minuten in de bouillon en schep deze hierna met een schuimspaan uit de pan. Laat de paprikaatjes uitlekken. Snipper de ui en uitgesneden paprikastukjes zeer fijn. Pluk de oreganoblaadjes af en hak deze fijn. Rasp de Beemster Extra Belegen grof. 

Kaasragout 
Smelt de boter in de steelpan en fruit hierin de ui, paprikasnippers en oregano 3 minuten. Roer vervolgens de bloem erbij en roer het glad. Voeg, krachtig roerend, 100 ml warme groentebouillon toe en roer het geheel glad. Voeg nu de melk toe en roer de saus opnieuw glad. Breng dit aan de kook. Voeg de geraspte Beemster Extra Belegen toe en laat deze al roerend smelten. Breng de saus op smaak met wat (groene) peper en nootmuskaat. 

Verwarm de oven voor op 225°C of schakel de ovengrill in, schuif het rooster onder het midden. 

Finishing touch 
Vul met een kleine spatel of 2 theelepels de paprikaatjes met de kaasragout en leg deze in de ovenschaal. Zet deze vervolgens op het rooster in de oven. Laat de ragout in de paprikaatjes goudbruin kleuren.


Menugang
voorgerecht
Bereidingstijd
30 min
Aantal personen
6 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 6 personen)
  • 24 kleine snackpaprika’s
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 rode ui
  • 2-3 takjes verse oregano (of 1 theelepel gedroogd)
  • 300 gram Beemster Extra Belegen
  • 25 gram boter of margarine
  • 25 gram bloem
  • 50 ml melk
  • versgemalen (groene) peper en nootmuskaat

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden