Gevulde champignons


Bereiding

Borstel de champignons schoon en snijd of draai de steeltjes eraf. Hak deze vervolgens fijn. Maak de lijntjes schoon en snijd ook deze fijn. Laat de tomaat uitlekken en snipper deze fijn. 

Verwarm de oven voor op 200°C. 

Vulling 
Verhit de boter in een steelpan, bak hierin de champignonsteeltjes en lente-uitjes circa 3 minuten. Neem de pan van het vuur en verkruimel hierboven de beschuit. Voeg ook de tomaat en de helft van de geraspte Belegen Beemster toe en roer goed door. Breng dit mengsel op smaak met peper en zout. 

Hoedjes 
Bestrijk de hoedjes van de champignons met wat olie en leg ze in een lage ovenschaal. Schep de vulling in de champignons en strooi de rest van de kaas erover. Zet de schaal circa 15 minuten in het midden van de oven. Verdeel de champignons over 2 borden en serveer deze direct. 


Menugang
voorgerecht
Bereidingstijd
25 min
Aantal personen
2 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 2 personen)
  • 6 grote champignons (150 gram)
  • 2 lente-uitjes
  • 1 gedroogde tomaat op olie
  • 10 gram boter
  • 1 volkoren beschuit
  • 2 eetlepels geraspte Belegen Beemster
  • zout
  • kaas versgemalen peper
  • 1/2 eetlepel zonnebloemolie

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden