Geroosterde ribeye met Extra Oude Beemster


Bereiding

Ontsteek de barbecue of gebruik een tafelgrill of grillpan. Kwast de ribeyes dun in met olijfolie en bestrooi deze met wat zout. Masseer de olie en zout in het vlees. Rooster de ribeyes aan beide kanten 2 à 3 minuten, niet langer. 

Verdeel intussen de rucola over het midden van elk van de 4 borden. Snijd de citroen in 5 parten en snijd van de Extra Oude Beemster een stuk van circa 3 bij 3 cm. Schaaf hiervan dunne kaasflinters af. Snijd de ribeyes in repen van 2 à 3 cm en leg op elk bord een geroosterde gesneden ribeye. 

Finishing touch 
Besprenkel het vlees met wat citroensap. Bestrooi de borden met kaasflinters en zwarte peper uit de molen. Leg als laatst op elk bord een stukje citroen. 

Serveertip 
Is de Extra Oude Beemster niet pittig genoeg? Gebruik dan Beemster XO® voor een nog pittigere smaak.


Menugang
hoofdgerecht
Bereidingstijd
15 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 4 ribeye van rundvlees
  • Italiaanse olijfolie
  • vers gemalen zeezout en zwarte peper
  • 1 zakje (ca. 80 gram) rucola
  • 1 citroen
  • stukje Extra Oude Beemster

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden