Geroosterde aspergesalade met Beemster 30+ en balsamicodressing


Bereiding

Vet een grillpan in met de olie en rooster hierin de asperges rondom lichtbruin en beetgaar in 3-4 minuten. 
Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de rucola over 4 borden. Leg de asperges erop. Leg de ham even in de hete grillpan zodat deze iets krokant wordt. Verdeel de ham, peer, bosui en kaas over de rucola. Giet de dressing erover en strooi de walnoten erop. Lekker met ciabattabrood. 

Tip 
Vervang Beemster 30+ Belegen door Beemster 30+ Oud of Belegen Beemster. Combineer groene en witte asperges. De witte soort moet helemaal geschild worden. 


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
25 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 150 g Beemster 30+ Belegen,
  • in blokjes of in reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie of wokolie
  • 500 g groene asperges,
  • 75 g rucola of fijne bladsla
  • 8 plakken rauwe ham
  • 2 peren, geschild en in plakjes
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 50 g walnoten, grofgehakt
  • VOOR DE DRESSING
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • versgemalen peper

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden