Gegratineerde uiensoep


Bereiding

Aan de kook 
Pel de uien en snijd deze in smalle ringen. Verhit de boter in een grote pan en voeg de uien toe. Laat deze 20 minuten op laag vuur zacht en lichtbruin worden en roer het af en toe door. Strooi vervolgens de bloem en de bruine suiker over de uien. Roer het geheel op hoog vuur tot de bloem lichtbruin is. Voeg al roerende beetje bij beetje de vleesbouillon erbij. Breng de soep aan de kook en laat dit zachtjes, met de deksel op de pan, circa 20 minuten koken. 

Finishing touch 
Roer de wijn door de soep en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de soep over wijde soepkommen. Leg in elke kom 2 plakjes stokbrood en dompel deze even onder. Strooi de geraspte kaas over de broodjes en zet de soepkommen vervolgens onder een voorverwarmde grill tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.


Menugang
voorgerecht
Bereidingstijd
35 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 750 gram grote uien
  • 30 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 liter vleesbouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 8 plakjes stokbrood
  • 75 gram geraspte Oude Beemster

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden