Gegratineerde pikante tomatensoep


Bereiding

Rasp de kaas. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en roerbak hierin de chorizo, sjalotjes en knoflook. 
Roer de tomatenpuree en cayennepeper erdoor en bak deze even mee. 
Voeg de bouillon en tomatenblokjes toe en verwarm tegen de kook aan 10 minuten. Roer de peterselie erdoor. Besprenkel 4 sneetjes stokbrood met de rest van de olijfolie en strooi er kaas over. Verdeel de soep over 4 soepkommen. 
Leg de kaassneetjes erin en gratineer deze onder een hete ovengrill. 
Serveer de rest van het brood er apart bij. 

Tip 
Neem in plaats van chorizo salami en vervang tomatenpuree door 200 ml gezeefde tomaten (pakje) en 6 dl vleesbouillon. 


Menugang
voorgerecht
Bereidingstijd
25 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 100 g Oude Beemster
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 g chorizo, in reepjes
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • mespuntje cayennepeper
  • 8 dl vleesbouillon
  • 2 vleestomaten, gepeld en in blokjes
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • 1 bruin stokbrood, in plakken

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden