Gegratineerde omelettaart met spinazie en Belegen Beemster


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Kook de spinazie met aanhangend water 3 minuten. Giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Snijd de spinazie eventueel wat kleiner. Rasp de kaas. Meng peper, zout, nootmuskaat en Jonge Beemster door de spinazie. Klop de eieren los met water en voeg peper en zout toe. Bestrijk een anti-aanbakkoekenpan met een beetje olijfolie, laat deze heet worden en verdeel circa 2 eetlepels ei voor een kleine omelet over de bodem. Bak 8 kleine omeletten. Verdeel over iedere omelet een lepel van de spinazievulling en stapel ze tot een taart. Strooi de geraspte Belegen Beemster erover en zet het gerecht 15-20 minuten in het midden van de oven tot het warm en goudbruin is. Lekker met geroosterd brood of stokbrood. 

Tip
Neem in plaats van Jonge Beemster Beemster 30+ en voor Belegen Beemster Belegen Beemster Komijn. 
Voeg eens 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd in een droge hete koekenpan, aan de spinazie toe. 

Beschrijving 
Veelzijdig gerecht


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
45 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 125 g Belegen Beemster
  • 125 g Jonge Beemster
  • 600 g spinazie, panklaar
  • versgemalen peper en (zee)zout
  • geraspte nootmuskaat
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel olijfolie

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden