Flensjes-kaastaart met honing-gembersiroop


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Klop van het zelfrijzend bakmeel, 
de melk, eieren en zout een glad beslag en bak hiervan in de boter minimaal 
8 flensjes. Stapel de flensjes met de diverse kaassoorten ertussen. 
Zet de stapel op een bakplaat of platte ovenschaal 10-15 minuten in de oven 
tot de kaas gesmolten is. 
Meng de honing met de eventueel iets kleiner gesneden gemberstukjes en de gembersiroop. Serveer de kaastaart, met een scherp mes in punten gesneden, met de honing-gembersiroop.

Tip
Voeg bij de honing-gembersiroop eens gehakte walnoten of pecannoten. 


Menugang
nagerechten
Bereidingstijd
35 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 200 g Belegen Beemster
  • 200 g Beemster 30+ Belegen
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 350 ml melk
  • 2 eieren
  • zout
  • 25 g boter of vloeibare margarine
  • 2 eetlepels honing
  • VOOR DE HONING-GEMBERSIROOP
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels gemberstukjes in gembersiroop

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden