Filodeegbakje met geroosterde tomaat en Extra Oude Beemster


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Bestrijk de vellen filodeeg met boter, vouw ze in vieren en bestrijk de onder- en bovenkant met boter. Duw de vellen filodeeg tot bakjes in de schaaltjes. Zet de schaaltjes op de bakplaat in de oven en bak de bakjes in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Wip de bakjes uit de schaaltjes en laat ze afkoelen. Meng de tomaatjes in een ovenschaaltje met tijm, peper en olijfolie en rooster ze in de hete oven in 4-6 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen. Schaaf de kaas met een dunschiller in krullen. Schep driekwart van de kaas voorzichtig door de tomaatjes. 
Zet de filodeegbakjes op vier borden en schep de tomaatjes erin. Garneer met de rest van de kaaskrullen. 

Beschrijving
Makkelijk en lekker!


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
30 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 100 g Extra Oude Beemster
  • 4 vellen filodeeg, ontdooid
  • 25 g boter
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel olijfolie (met citroenaroma)

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden