Doperwtensoep met spekjes en kaas


Bereiding

Erwtensoep, maar dan heel anders! De krokante spekjes en pittige kaas maken de soep echt speciaal. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui. Bak in een koekenpan de spekblokjes licht krokant en zet ze apart. Voeg de doperwten, de bouillon en de helft van de slareepjes bij de ui en breng alles aan de kook. Kook zachtjes 10 minuten. Pureer de soep met de staafmixer en voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de rest van de slareepjes, de spekblokjes en de kaas door de soep. Deze nieuwerwetse doperwtensoep is extra lekker met roggebrood met mosterd of piccalilly. 

Tip
Op de lijn letten? Neem dan in plaats van Belegen Beemster Beemster 30+ met 40% minder vet en vervang de spekblokjes door gerookte kipreepjes. 


Menugang
voorgerecht
Bereidingstijd
30 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 150 g Belegen Beemster, in smalle reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 200 g magere gerookte spekblokjes
  • 750 g diepvriesdoperwten
  • 1 l kippenbouillon
  • 1/2 krop ijsbergsla, in smalle reepjes
  • versgemalen peper en zout

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden