Caesarsalad met kaascroutons


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Rasp de Belegen Beemster. 
Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. 
Meng de knoflook door de olijfolie. Bestrijk of besprenkel de plakjes stokbrood met de helft van de knoflookolie. 
Verdeel de kaas over de stokbroodplakjes, leg ze op een bakplaat en zet ze in het midden van de oven tot ze knapperig zijn en de kaas gesmolten is. Verdeel de sla over 4 borden. 
Leg de olijven, tomaten en eieren erop. Snijd de kaassneetjes in blokjes en verdeel ze over de salade. 
Roer een dressing van de rest van de olie, citroensap, peper en zout en giet deze over de salade. 

Tip
Vervang Belegen Beemster door Oude Beemster of Beemster Knoflook. Neem in plaats van gedroogde tomaten, kerstomaten of geroosterde paprika (pot). 

Beschrijving 
Veelzijdige salade 


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
25 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 150 g Belegen Beemster
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 100 ml olijfolie
  • 1 stokbrood, in schuine plakken
  • 1 krop ijsbergsla of Romaanse sla, in repen
  • 100 g olijven, zonder pit, gehalveerd
  • 8 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 4 eieren, hardgekookt, in partjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • versgemalen (zwarte) peper en (zee)zout

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden