Broccoli-bloemkoolschotel met kaaskruim en lamskoteletjes


Bereiding

Rasp de kaas. Kook de bloemkool en broccoli met zout beetgaar in 5 minuten. Giet ze af en laat uitlekken. Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui. Schep de amandelen erdoor, bak ze even mee en voeg dan 
de bloemkool, broccoli en tomaat toe. Roerbak 3 minuten. Verhit 1 eetlepel olijfolie, rooster hierin het broodkruim en schep de geraspte kaas en peterselie erdoor. 
Schep de bloemkool-broccolischotel in een schaal en verdeel het kaas-kruidenkruim erover. 
Houd het even warm en bak intussen de lamskoteletjes bestrooid met peper en zout 2-3 minuten per kant in de rest van de olijfolie. Serveer ze bij de Spaanse schotel. 

Tip
Vervang Oude Beemster door Extra Oude Beemster of Beemster XO®. Vervang lamskoteletjes door schouderkarbonades. 


Menugang
hoofdgerecht
Bereidingstijd
30 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 150 g Oude Beemster
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 300 g broccoli, in roosjes
  • zout
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 50 g blanke amandelen
  • 200 g kerstomaten, gehalveerd
  • 3 sneetjes witbrood, zonder korst, verkruimeld
  • 3 eetlepels peterselie, gehakt
  • 4 lamskoteletjes
  • versgemalen peper

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden