Bloemkoolsoep met Beemster, kip en amandel


Bereiding

Rasp de kaas. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en de ui 2 minuten.
Voeg de bloemkool en de aardappel, peper, zout en bouillon toe. 
Kook zachtjes 15 minuten. 
Rooster intussen de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan. Pureer de soep met een staafmixer. 
Verdeel de amandelen en de kip over 6 soepkommen. Meng de kaas met het broodkruim en de kerriepoeder. 
Verdeel de soep over de soepkommen. 
Strooi het kaasmengsel erover en zet de soep even onder een hete ovengrill tot de bovenkant lichtbruin is. 

Tip
Vervang Jong Belegen Beemster door Belegen Beemster Komijn. Neem in plaats van bloemkool eens broccoli of courgette. 


Menugang
voorgerecht
Bereidingstijd
30 min
Aantal personen
6 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 6 personen)
  • 100 g Jong Belegen Beemster
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 750 g bloemkool, in roosjes
  • 1 grote aardappel, geschild en in blokjes
  • versgemalen peper en zout
  • 1 l kippenbouillon
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 150 g gerookte kipfilet, in reepjes
  • 2 sneetjes witbrood, zonder korst,
  • fijn verkruimeld
  • mespunt kerriepoeder

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden