Bier-kaasfondue


Bereiding

Halveer de knoflook en wrijf hiermee een fondue- of braadpan in. Schenk hier het bier in en verwarm dit tot het begint te bruisen. Zet dan het vuur laag. Voeg de kaas toe en roer tot dit gesmolten is. Roer de maïzena met 2 eetlepels water tot een glad papje en bind hiermee de fondue. Breng de fondue op smaak met peper, zout en eventueel mosterd. 

Serveertip 
Serveer brood bij de fondue en naar wens schaaltjes met augurkjes, minimaïskolfjes en/of plakjes worst. Rauwkostsalade vooraf of erbij maakt dit een volwaardige maaltijd.


Menugang
hoofdgerecht
Bereidingstijd
15 min
Aantal personen
2 pers.
Ingredienten

  • Ingrediënten
     (op basis van 2 personen)
  • 1 teentje knoflook
  • 1.5 dl bier
  • 200 gram geraspte Jong Belegen Beemster
  • 1 eetlepel maïzena
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel mosterd (eventueel)

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden