Beemstermousse met Pistachenootjes


Bereiding

Rasp de kaas op een fijne rasp. 
Hak de pistachenootjes fijn in de keukenmachine. Klop in een kom de slagroom stijf en spatel de kaas en de pistachenootjes erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Laat de kaasmousse in de koelkast in 1 uur opstijven. 
Doe de kaasmousse over in een mooi schaaltje en serveer met toastjes. 

Tip 
Ook lekker met Oude Beemster Komijn of BeemsterLite Oud. 
Vervang de pistachenootjes eens door hazelnoten of walnoten. 
De mousse wordt wat pittiger van smaak als u de gehakte nootjes goudbruin roostert in een droge hete koekenpan. Laat de nootjes wel afkoelen voor u ze verder verwerkt.


Menugang
snacks en borrelhapjes
Bereidingstijd
70 min
Aantal personen
10 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 10 personen)
  • 100 g Oude Beemster Komijn
  • 50 g gepelde pistachenootjes, fijngehakt
  • 125 ml slagroom
  • versgemalen peper en zout

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden