Beemster wentelteefjes uit de oven


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Besmeer de sneetjes brood met abrikozenjam en beleg ze met de kaas. Snijd ze diagonaal door. Vet de vorm goed in. Leg de belegde sneetjes dakpansgewijs in de vorm. 
Klop de eieren los met de melk, slagroom, peper, zout en nootmuskaat en schenk dit mengsel over de broodsneetjes. 
Verdeel de rest van de boter in vlokjes over de bovenkant. 
Zet het gerecht 30-35 minuten in het midden van de oven 
en bak het gaar en lichtbruin. 

Tip 
In plaats van Belegen Beemster is Beemster 30+
of Beemster Knoflook ook heel lekker. Neem in plaats van abrikozenjam sinaasappelmarmelade en vervang nootmuskaat door kaneelpoeder. 


Menugang
nagerechten
Bereidingstijd
55 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 250 g Belegen Beemster, in plakken
  • 12 sneetjes niet te vers witbrood of bruinbrood
  • 6 eetlepels abrikozenjam
  • 75 g boter
  • 4 eieren
  • 150 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • versgemalen peper en zout
  • mespuntje gemalen nootmuskaat

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden