Beemster samosa's met pruimen en sesamzaad


Bereiding

Lekker romige en pittige snack met een vleugje zoet van de pruimen. Bijzonder bij de borrel! Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de Belegen Beemster. Snijd de plakken filodeeg in de lengte in drieën (15 repen van 8x24 cm) en leg de deegrepen naast elkaar op een werkvlak. 
Meng voor de vulling de Belegen Beemster met de pruimen, hazelnoten en het ei. Leg een hoopje vulling onderaan de smalle kant van elke deegreep. Vouw nu het deeg steeds dubbel tot er een driehoek ontstaat. Leg de gevulde driehoekjes op een ingevette bakplaat en bestrijk ze dun met boter. Strooi de sesamzaadjes erover. Bak de hapjes 15-20 minuten in het midden van de oven. Serveer deze feestelijke snacks lekker warm aan uw gasten.

Tip 
Vervang Belegen Beemster door Oude Beemster. Neem in plaats van pruimen eens abrikozen en combineer sesamzaad met maanzaad.  Maak in plaats van driehoekjes buideltjes door 2 vellen filodeeg, een kwart slag gedraaid, op elkaar te leggen waarna de uiteinden van het deeg naar elkaar toe tot een buideltje worden gevouwen. 


Menugang
snacks en borrelhapjes
Bereidingstijd
40 min
Aantal personen
10 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 10 personen)
  • 125 g Belegen Beemster
  • 5 plakken filodeeg van 24x24 cm
  • 50 g gedroogde pruimen
  • zonder pit, fijngehakt
  • 50 g blanke hazelnoten, fijngehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 eetlepels gesmolten boter
  • 2 eetlepels sesamzaad

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden