Beemster kalfsrolletjes met bacon in portsaus


Bereiding

Een bijzonder vleesgerecht met een verfijnde smaak en een heerlijke saus! Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kalfsschnitzels naast elkaar. Klop ze eventueel nog iets platter. Bestrooi ze met peper en zout en leg op iedere schnitzel 2 plakjes bacon en 2 plakken kaas met daarop een blaadje salie of basilicum. Rol de schnitzels met vulling strak op en steek ze vast met een cocktailprikker. Verhit de olijfolie of vloeibare margarine en bak de vleesrolletjes rondom bruin. Schep ze uit de pan in een ovenschaal en zet ze 15 minuten in het midden van de oven. Blus het bakvet af met de port en voeg de fond of de bouillon toe. Kook dit mengsel in tot 1/3. Bind de saus door er, van de warmtebron af, vlokjes koude boter door te kloppen.Deze feestelijke kalfsrolletjes zijn het allerlekkerst met peultjes en aardappelpuree. 

Tip
Iets minder vet? Vervang Belegen Beemster door Beemster 30+ oud. Zin in gevogelte? Neem dan in plaats van kalfsschnitzels een keer kalkoenschnitzels. 


Menugang
hoofdgerecht
Bereidingstijd
35 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 8 plakken Belegen Beemster
  • 4 ongepaneerde kalfsschnitzels
  • versgemalen peper en zout
  • 8 plakjes bacon
  • 8 blaadjes salie of basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie of vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 100 ml rode port
  • 200 ml runderfond of vleesbouillon
  • 30 g koude boter, in stukjes

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden