Beemster kaasfondue


Bereiding

Rasp de 3 kaassoorten. Maak de verschillende soorten groenten schoon. Kook broccoli, bloemkool, wortel en champignons 2-3 minuten en spoel er koud water over. Snijd de bleekselderij in stukken van 6 cm. Wrijf een pan met een dikke bodem in met een open-gesneden teentje knoflook. Verwarm de wijn tegen de kook aan. Voeg de kaas in gedeelten toe en blijf roeren zodat de kaas smelt. Voeg peper, nootmuskaat, mosterd en de rest van de knoflook, geperst, toe. 
Bind de fondue met maïzena aangelengd met 2 eetlepels water. Serveer de warme fondue, liefst op een rechaud anders op een plank, met eromheen de verschillende groenten, het gesneden brood en de tortillachips om te dippen. 

Tip
De Beemster kaasfondue kan ook worden bereid met één soort kaas zoals Belegen Beemster of Extra Belegen Beemster. Breid de ingrediënten eens uit met blokjes ananas, partjes mandarijn, blokjes salami, reepjes gerookte kipfilet, cocktailworstjes of voorgekookte krieltjes. 


Menugang
hoofdgerecht
Bereidingstijd
30 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • 500 g Extra Belegen Beemster
  • 250 g Beemster Knoflook
  • 250 g Beemster Wasabi
  • diverse groenten
  • broccoli, bloemkool , bleekselderij,
  • wortel, champignons, kerstomaten
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 5 dl droge witte wijn
  • versgemalen peper
  • versgeraspte nootmuskaat
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1-2 eetlepels maïzena
  • grof bruinbrood, in stukken
  • tortillachips

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden