Beemster Graskaas met aardbeiensalade


Bereiding


Een verrukkelijk zomers dessert of lunchgerecht met een echte bite dankzij de kaas en de balsamico.Roer in een kom de balsamicoazijn met de suiker tot een siroop. Schep de sinaasappelrasp en aardbeien erdoor. Leg de plakken kaas achter elkaar op vier borden. Schep op elke plak een reep aardbeien. Druppel de siroop langs de plakken kaas. Een toetje om je vingers bij af te likken! 

Tip 
Probeer dit nagerecht ook eens met Beemster Wasabi. De pittige smaak van de wasabi combineert heerlijk met de zoete en sappige aardbeien.


Menugang
voorgerecht
Bereidingstijd
10 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 12 plakken Beemster Graskaas (totaal ca. 300 g)
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 250 g aardbeien, gehalveerd
  • 2 eetlepels kleine basilicumblaadjes

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden