Beemster Burrito's


Bereiding
 
Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Rasp de kaas grof. 
Bak het gehakt in een koekenpan zonder extra vet rul. 
Roer 1 eetlepel tacokruiden met de knoflook en 1 blikje tomaatstukjes erdoor en laat het geheel nog even sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Roer 1/2 eetlepel tacokruiden door het andere blikje tomaatstukjes. Schep op elke tortilla een reep van het gehaktmengsel en strooi er wat uiringetjes en kaas over. 
Rol de tortilla’s op en leg ze in de ovenschaal. 
Verdeel de tomatenstukjes en de zure room erover uit en strooi de rest van de kaas erover. Schuif de schaal in de oven 
en bak de burrito’s in 25-30 minuten goudbruin. Strooi de koriander erover. Lekker met een salade met avocado. 

Tip
Vervang de Oude Beemster door Extra Belegen Beemster. 

Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
45 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 150 g Oude Beemster
  • 400 g rundergehakt
  • 11/2 eetlepel tacokruiden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 blikjes tomaatstukjes (à 400 g)
  • 8 kleine wraptortilla’s (Ø 20 cm)
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 125 ml zure room
  • 2 eetlepels verse koriander, grofgehakt

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden