Beemster auberginetaartjes


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.
 
Rooster de sneetjes brood en snijd er rondjes uit zo groot als de aubergineplakken. Rasp de kaas. 
Bestrijk de aubergineplakken aan beide zijden met 2 van de 3 eetlepels olijfolie. 
Verhit een grillpan en rooster de plakken aan beide kanten. Bestrooi ze met peper en zout en besprenkel ze met citroensap. Bak intussen in de rest van de olijfolie de kastanjechampignons met de knoflook, het sjalotje en de tijm. 
Voeg peper en zout toe. Leg de sneetjes brood naast elkaar in de ovenschaal. Stapel daarop een plak aubergine, een beetje kaas, weer een plak aubergine, het paddenstoelenmengsel en de rest van de kaas. Zet de taartjes 10-15 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is. 

Tip
Vervang Belegen Beemster door Beemster Mosterd of Beemster Knoflook. Neem in plaats van aubergine eens courgette. 


Menugang
voorgerecht
Bereidingstijd
35 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 150 g Belegen Beemster
  • 4 sneetjes witbrood
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 aubergine, in 8 plakken van 1 cm
  • versgemalen peper en (zee)zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • 200 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 eetlepel verse tijm, gehakt

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden