Beemster 30+ Schnitzel met gember


Bereiding

Rasp de kaas grof. Klop in een kom 1 ei los en meng de geraspte kaas met de gember en bieslook erdoor. 
Verdeel dit mengsel in vier porties en vorm ze tot platte schnitzels. 
Klop het andere ei in een diep bord los. Wentel de kaasschnitzels eerst voorzichtig door het ei en daarna door het paneermeel. 
Herhaal dit nog een keer. 
Verhit de boter in een koekenpan en bak de schnitzels in 4-6 minuten goudbruin, de kaas mag net gaan smelten. 
Keer de schnitzels halverwege. Lekker met krieltjes en een groene salade. 

Tip 
Probeer deze schnitzels ook eens met Extra Belegen Beemster. Vervang de gember door 1-2 theelepels kerriepoeder. 

Menugang
hoofdgerecht
Bereidingstijd
15 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 300 g Beemster 30+ Belegen
  • 2 eieren
  • 4 bolletjes gember, fijngehakt
  • 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
  • 50 g (kruiden)paneermeel
  • 40 g boter

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden