Andijviestamppotje met Beemster 30+ Belegen


Bereiding

Schil de aardappels en kook deze gaar in 25 minuten in weinig water met wat zout. Giet deze daarna af. Snipper ondertussen de ui en paprika. Snijd de andijvie in flinterdunne reepjes en de Beemster 30+ Gerijpt in dikke plakken van 0.5 cm. Snijd deze vervolgens in reepjes. 

Finishing touch 
Verhit de olie en fruit de ui glazig. Voeg hier de paprikasnippers aan toe en roerbak dit 3 minuten. Schenk melk in de pan, voeg hier roomkaas aan toe en breng het geheel aan de kook. Stamp de gekookte aardappelen tot een grove puree. Voeg hier de andijvie, ui, paprika en kaasreepjes aan toe. Schep het geheel om.


Menugang
hoofdgerecht
Bereidingstijd
40 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 500 gram kruimige aardappels
  • zout
  • 1 kleine ui
  • 1 rode paprika
  • 200 gram andijvie
  • 200 gram Beemster 30+
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 ml melk
  • 50 gram verse roomkaas

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden